Omgeving

De weerribben
Het Nationaal Park De Weerribben
In het noord westen van Overijssel in de gemeente Steenwijkerland ligt het nationaal park de Weerribben, omringd door de dorpen Oldemarkt, Paasloo, Kalenberg en Ossenzijl. De Weerribben zijn 35 km² groot en is aangewezen als Nationaal Park. Het nationale park is op 17 januari 2007 uitgebreid met het gebied De Wieden dat ten zuiden ervan ligt en grotendeels in handen is van Natuurmonumenten. Het vormt daarmee samen het Nationaal Park Weerribben-Wieden i.o. dat 100 km² groot is. Samen zijn zij één van de belangrijkste moerasgebieden van Europa.

U kunt in het gebied urenlang genieten van de natuur met haar rijkdom aan planten dieren en een karakteristiek landschap. Er zijn vele mogelijkheden om van dit bijzonder afwisselend landschap met zijn boswallen, bossen weilanden en water te genieten. U kunt urenlang wandelen, fietsen, varen met kano, fluister of rondvaartboot of rondrijden met korte uitwijkmogelijkheden naar o.a. de Friese Wateren en Meren, de Noord-Oost Polder en aan de andere kant richting Drentse bossen en heide.


Giethoorn
Het dorp Giethoorn
Giethoorn is een dorp in de kop van Overijssel, in de gemeente Steenwijkerland in de Nederlandse provincie Overijssel. Het dorp telt 2620 inwoners en is bekend door zijn bruggetjes, waterwegen en punters. Het wordt wel het 'Hollands Venetië' genoemd. Vele huizen zijn als het ware op eilandjes gebouwd, die alleen via bruggetjes te bereiken zijn.
De meeste van de meer dan 176 bruggen zijn privé-eigendom.

De enige doorgaande verbinding over land is een fiets- annex wandelpad dat dwars door het dorp loopt, het voornaamste verkeer vindt plaats over het water. Daarvoor wordt vaak gebruik gemaakt van de punter, voortbewogen met een punterboom, net als de gondels in het echte Venetië.


Slot De Eese
De Eese
Landgoed De Eese is een prachtig familielandgoed van circa 800 ha. Het is een zeer afwisselend gebied met bos en natuurterrreinen, monumentale gebouwen en landbouwgronden. Vanwege diverse bijzondere gebouwen en de karakteristieke lanenstructuur is de bebouwingskern van het landgoed, circa 80 ha, aangewezen als cultuurhistorische buitenplaats.

Het landgoed ligt op het snijpunt van drie provincies: 65 % ligt in Overijssel (Gemeente Steenwijkerland), 34 % in Drenthe (Gemeente Westerveld) en 1 % in Friesland. (Gemeente Weststellingwerf).

Kortom een locatie op fiets afstand van Paasloo waar veel te zien is.


Markt in Steenwijk
Weekmarkten in de omgeving
Wolvega en Meppel: Woensdagmorgen van 8.00 - 12.00 uur
Steenwijk: Zaterdagmorgen van 8.00 - 12.00 uur

koopavonden
Wolvega en Steenwijk: Donderdagavond
Meppel: Vrijdagavond

Fiets-knooppuntkaarten en fiets-routes van de omgeving zijn verkrijgbaar bij het v v v kantoor.

Copyright © 2009 | www.vakantiehuisjenabijdeweerribben.nl
Whajoo Website Ontwerp